Vivasan

Vivasan - nakliye İsviçre kozmetik ürünleri Türkiye'de


+7-915-077-86-79 Москва
+7-906-252-09-09 C-Петербург
+38-067-90-793-09 Киев
Адрес: Москва, Санкт-Петербург, Киев, Россия, Украина
Şifre ile Giriş
Siteye Üye Ol

(henüz boş)
 

Döviz:

Katalog

Blog-Haberler

Haberleri takip et:
Ok

JOJOBA Yağı (Baz (masaj) yağları)

 
 
Oylar: 7
Oy ver
2261 руб.
Ürün Kodu:  E109
 Sayı:  

Jojoba (Simmondsia chinensis) – Çöllerde yetişen çok dallı, sürekli yeşil çalılıktır. Jojoba yağı bugün kozmetolojide çok yaygın olarak kullanılan bir maddedir. Bu benzersiz yağ, özellikleri bakımından ispermeçet maddesine benzemektedir. Jojoba yağının, kimyasal içeriği açısından bitki aleminde eşi yoktur. Jojobanın kullanım tarihi bin yıllara dayanmaktadır. Mısır piramitlerinde bulunan jojoba yağı örnekleri, özelliklerini tamamen korumuşlar. Bu yağ, tam anlamıyla bir yağ değil, Arizona, Kaliforniya, Meksika ve Tibet’te yetiştirilen fındıkların soğuk preslenmesiyle elde edilen sıvı balmumu şeklindedir. Jojoba yağının özellikleri, içeriğindeki kolajene benzer aminoasitlere – proteine (balmumu şeklinde bir madde) dayanmaktadır. Ayrıca bu yağ, bayatlamaya (oksitlenmeye) karşı dayanıklıdır ve kozmetik malzemelerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.

VIVASAN Jojoba yağı, %100 doğal yağdır. İltihaba karşı özelliklere sahiptir, bu da dermatit durumunda ciltteki kızarıklıklar ve iltihapla mücadelede yardımcı oluyor. Eklem iltihabı için de etkilidir. Dengeleyici özellikleri nedeniyle hem kuru, hem de yağlı cilt için yararlıdır. Bu yağ sivilce, egzama, psoriyazis, nörodermit gibi hastalıklarda da cilde olumlu etki gösterir. Cildi nemlendirir, besler, gözeneklere derinden nüfuz eder, böylece yüz, boyun ve dekolte bölgesine ideal bakım sağlar. Bu yağ kokusuz olduğu için, aroma kaybı olmadan herhangi bir eter yağıyla birleştirilebilir. Ayrıca, saç bakımı için de kullanılabilir. Çünkü içeriğindeki balmumu yıpranmış korur ve yeniler, saçlara doğal parlaklık ve güç kazandırır. Kullanım şekillerinde belirli özelliklere sahiptir. Cildin küçük kısımlarına jojoba yağı saf halde sürülebilir. Büyük kısımlar için %10’luk mahlul şeklinde kullanılabilir. Çok pahalı bir yağ olduğu için, eter yağlarıyla karıştırılarak miktarı artırılabilir. Böylece herhangi bir pahalı kremin yerine geçebilir.

Kullanım alanları:

· her tür cildin, özellikle kuru, iltihaplı, soluk, yaşlanmış, yıpranmış, yorgun ciltlerin bakımı, göz çevresindeki kırışıklıklar

· sorunlu cilt, sivilce, çatlaklar, küçük travmalar, kuru dermatit

· özellikle kurumuş ve çatlamış dudakların bakımı

· tıraş, güneş banyosu ve su prosedürlerinden (duş, havuz ve b.) sonra cildin bakımı

· avuç içi, dirsekler, ayak tabanlarındaki sertleşmiş derinin yumuşaması için

· keloid yaraları, hamilelikten sonra cilt sarkmasının önlenmesi ve giderilmesi, selülit

· her tür saçın, özellikle boyanmış, kuru ve yıpranmış saçların bakımı

Kullanım şekilleri:

Saf halde ya da kozmetik ürünlere eklenerek (krem ve losyonlara %10-15, şampuan ve saç kremlerine %5-10 jojoba yağı), ayrıca masaj, maske ve aplikasyon amacıyla eter yağlarının çözülmesi için baz olarak kullanılabilir.

Cildin günlük bakımı için: Tıraş, su veya güneş banyolarından hemen sonra cildinize jojoba yağını saf halde ya da diğer bitkisel yağlarla birlikte (avokado, badem) ya da 1-2 yemek kaşığı baz yağına 1’er damla portakal ve limon yağı ekleyerek sürün.

Göz çevresi kırışıklıklarına karşı: Saf halde ya da baz yağı olarak avokado yağıyla birlikte (1:1) toplam 1-2 yemek kaşığına 1-2’er damla nane, rezene yağı eklenerek. Günde 1-2 kez sürün. Kuru, iltihaplı, pul pul dökülen cilt için: benzer yöntemle ya da maske-aplikasyon şeklinde. 1-2 yemek kaşığı baz yağına 1-2 damla portakal yağı ekleyin.

Yıpranmış, yaşlanmış, yorgun cilt için: 1-2 yemek kaşığı jojoba yağına 1-2 damla paçuli eter yağı ekleyin. Yukarıda belirtilen yöntemle kullanılmalıdır.

Sorunlu cilt için: 1-2 yemek kaşığı jojoba yağına 1-2 damla lavanta ve çay ağacı eter yağı ekleyin. Cildin sorunlu bölgelerine sürün veya günde 1-2 kez 15-20 dakikalığına aplikasyon yapın.

Cildin sertleşmiş kısımlarının yumuşaması için: Saf halde ya da diğer bitkisel yağlarla birlikte, veya 1-2 tatlı kaşığı baz yağına 4-5 damla çay ağacı eter yağı ekleyerek. Masaj veya aplikasyon için.

Cilt elastikiyetinin azalması, yara izleri ve cilt sarkması: Sorunlu bölgelere jojoba yağını saf halde ya da diğer bitkisel yağlarla birlikte veya 1-2 yemek kaşığı baz yağına 2-3 damla biberiye ve 1-2’er damla lavanta ve nane yağı ekleyerek sürün. Sarkmanın giderilmesi için 2 yemek kaşığı baz yağına 1-2’er damla limon ve portakal eter yağı ekleyerek problemli bölgelere masaj yapın.

Selülit durumunda: Saf halde veya 1-2 yemek kaşığı baz yağına 2-3’er damla sardunya, ardıç, portakal, limon ve rezene veya lavanda, paçuli ve biberiye eter yağlarını ekleyerek sorunlu bölgelere sert masaj yapın.

Dudak bakımı için: 1-2 yemek kaşığı jojoba yağına 1-2 damla melisa veya nane eter yağı ekleyin. Her gün sabah ve akşam bu karışımı, hafifçe masaj yaparak dudaklarınıza uygulayın.

Saç bakımı için: Saçınızı yıkamadan 10-15 dakika önce, jojoba yağını veya jojoba yağı eklenmiş şampuanı saç diplerine masaj yaparak sürün. Fırçanın üzerine: saf halde ya da eter yağlarıyla birlikte – 1 tatlı kaşığı jojoba yağına 5-7 damla ylang-ylang veya portakal eter yağı ekleyin. Bu karışımı tarağınıza sürün ve saçınızı günde 2-3 kez tarayın. Özellikle kuru, yıpranmış ve ince telli saçlar için etkilidir.

Saç dökülmesine karşı: Saç bakımına benzer prosedür uygulanır, ama bunun yanında okaliptüs veya adaçayı eter yağları eklenecektir. Bu yağları, jojoba yağıyla birlikte saç dökülmesi durumunda, saçı yıkamadan 15-20 dakika önce saçınıza aplikasyon şeklinde uygulayabilirsiniz.

Sorular var mı?

© Мой Вивасан. Продукция, интернет-магазин, блог, контакты, сотрудничество..