Vivasan

Vivasan - nakliye İsviçre kozmetik ürünleri Türkiye'de


+7-915-077-86-79 Москва
+7-906-252-09-09 C-Петербург
+38-067-90-793-09 Киев
Адрес: Москва, Санкт-Петербург, Киев, Россия, Украина
Şifre ile Giriş
Siteye Üye Ol

(henüz boş)
 

Döviz:

Katalog

Blog-Haberler

Haberleri takip et:
Ok

PERU-STİK Balsamı

 
 
Oylar: 2
Oy ver
1126 руб.
Ürün Kodu:  E155
 Sayı:  

 

Peru balsamı ve hintyağı içeren mükemmel şifalı ürün. İltihap, tahriş, dermatit, küçük travma, yanık ve donma durumlarında etkilidir.

Balsam, zarar görmüş cildi nemlendirir, dezenfekte eder, besler ve yeniler, kuru ve çatlamış el ve dirsek bölgesindeki cilt için yararlıdır. Sertleşmiş deriyi, el ve ayaklardaki nasırları yumuşatır, ayak tabanlarındaki çatlakları, ayrıca diyabete bağlı çatlakları iyileştirir.

Çevrenin zararlı etkilerine karşı koruyucu tabaka oluşturur, anestezi etkisine sahip olduğu için ağrı sendromunu ortadan kaldırır. Cilt tarafından mükemmel şekilde emilir, yapışkan iz bırakmaz.

Peru balsamı (Balsamum peruvianum) – Merkezi Amerika ülkeleri Seylan ve Yava’da Myroxylon pereirae sınıfı ağacından elde edilen hoş kokulu (vanilyaya benzer) koyu kırmızı sıvı bir mddedir. Ayrıca Peru Balsam Oil (İngilizce), essence de baurne du Perou (Fransızca), Perubalsamol (almanca), oleum balsami peruviani (Latince) olarak da anılır. Baklagiller familyasındandır (Fabaceae). Peru balsamı ağacı – 25 metreye kadar yüksekliği olan, düz pürüzsüz gövdeli, bol yapraklı ve kokulu çiçekleri olan tropik bir ağaçtır. Bitkinin tüm kısımları yapışkan sakızımsı bir sıvı içermektedir. Kullanılan kısımları ise dallarından ve gövdesinden elde edilen zamktır. Balsam, ağaç kabuğu üzerindeki kesiklerden elde edilmektedir. Temelde balsam üretimi San-Salvadore’de yapılmaktadır. Benzoik ve sinnamik asitlerinin benzil eterleri karışımı, serbest sinnamik asit (%5-10), bu asidin eteri olan spirasin, vanilin, farnezol ve peruviol’den oluşan sinnamin bu bitkinin ana etkili maddesidir (%50-75). Bakterisid ve mantara karşı etki gösterir, yenilenme süreçlerini uyarır.

Peru balsamı – cilt bakımı ve temizliği için yumuşak bir üründür, ayrıca, yaraların iyileşmesini sağlayan, irinli yaraları temizleyen, çeşitli derece donma durumlarında yardımcı olan bir antiseptik olarak da kullanılmaktadır. Kozmetikte yüz maskesi, yağlı ciltle için krem, saç kremi, sabun katkısı olarak uygulanmaktadır. Ev koşullarında cildin kuruması, egzama, döküntü ve yaraların iyileşmesi için kullanılıyor. Romatizma ağrılarını hafifletir, kaşıntı, yatak yaralarının tedavisinde kullanılır. Bit ve yumurtalarını öldürür. Hemoroid tedavisi için peru balsamlı özel fitiller hazırlanmaktadır. Peru balsamı dahilen genelde astım, kronik öksürük ve bronşit durumlarında kullanılmaktadır. Kalbin çalışmasını uyarır, kan basıncını artırır, mukoza salgısını azaltır. İşlenmemiş balsam nadiren kullanılır; yukarıda bahsi geçen hastalıkların tedavisinde kullanılan kremler, işlenmiş balsamdan hazırlanmaktadır. Bazı kişilerin cildi hem peru balsamı hem de bu balsamın bulunduğu kremlere karşı aşırı hassasiyet gösterebilir.

Hintyağı – hintyağı otunun tanelerinden elde edilen yumuşatıcı bir madde. İçeriğinde risin, risinol, linoleik ve oleik asitlerin gliserid karışımı bulunmaktadır. Kurumaz, bir tabaka oluşturmaz. Kozmetik alanda yanık, yaraların tedavisi ve cildin yumuşatılması için krem ve balsamlarda kullanılmaktadır. Balmumu, doymuş yağ asitleri, yüksek-moleküler tek atomlu alkol, doymuş hidrokarbon, A vitamini, antibiyotik ve diğer bakterisid maddeler bakımından zengindir, cildin beslenmesini sağlar, koruyucu etki gösterir, cildi mükemmel şekilde yumuşatır ve nemini korur.

Lanolin yağı, balmumuna benzer maddeler, yağ asitleri, kolesterol ve izokolesterolün karmaşık eterlerini içermektedir. Softizanla birlikte cildi yeniler ve nemlendirir, doğal su-yağ dengesini korur, yararlı maddelerin cilde geçişinde yardımcı olur, cildi besler, cilde benzersiz bir kadifemsi görünüm sağlar. Süper hartolan (lanolin alkol) – doğal lipidler sınıfına girer, hayati derecede önemli sterollerle zengindir, en iyi nemlendiricilerden biridir, emmollient ve emülgatör rolünü üstlenir, doğal kolesterol kaynağıdır, cildi besler, yağını korur.

Mineral yağı (sıvı parafin) – yumuşatıcı ve nemlendirici bir madde. Ciltte rahatsız edici gerginlik ve kuruluk hissini giderir, cildi dış çevrenin zararlı etkilerinden ve evde kullanılan kimyasal maddelerden korur, elastikiyeti artırır, cildi yumuşak yapar, yapışkan ve yağlı his bırakmaz, ciltteki nemi hapseder.

Vazelin yağları, yüksek temizleme özelliğine sahip yağlardır, kimyasal ve biyolojik dayanıklılığa sahipler, bakterilerin artmasını engellerler. Kişisel hijyen ve farmasevtik ürünler için ideal bir temeldir.

Dekstra kafur – kafurun dekstra tuzu. Kafur cilde serinletici, analjezik, iltihaba karşı ve mikroplara karşı etki gösterir, özellikle bakterilern koküs formlarına karşı etkilidir.

Kozmetik alanda yağlı ciltler için kremlerde, traş sonrası losyonlarda, ayak kremlerinde ve cilt beyazlaştırıcılarında kullanılmaktadır.

Kullanım alanları:

• el, dirsek ve dizlerde kuru, çatlamış cilt

• soğuktan çatlamış dudaklar

• ciltte kızarıklık, iltihap, tahriş

• kaşıntı, döküntü, egzama, uyuz, dermatit

• küçük travmalar, yanma ve donmalar

• ayak tabanlarında nasırlar, topuklardaki çatlaklar

• yatak yaraları, romatizma ağrıları

Kullanımı: Sorunlu bölgeye günde 2-3 kez sürülecek, emilmesi için beklenecek.

İçeriği: peru balsamı, balmumu, beyaz yağ (vazelin), sıvı parafin, softizan, hintyağı, lanolin yağı, super hartolan, dekstra kafur

 

Sorular var mı?

© Мой Вивасан. Продукция, интернет-магазин, блог, контакты, сотрудничество..