Vivasan

Sklep internetowy Vivasan. Dostawa w Polsce i w Europie

+48501782111
Адрес: Polska, Europa.
Zaloguj się
Rejestracja

(jest pusty)
 

Waluta:

Katalog

Blog / Nowości

Zapisz się na listę czytelników - Vivasan dla poprawy zdrowia i urody:
OK

Olejek eteryczny Ylang – Ylang

 
 
Głosów: 7
Oceń
1696 rub.
Oznaczenie:  E107
 Ilość:  

Olejek eteryczny YLANG – YLANG (Cananga odorata) 10 ml 

 

Olejek eteryczny YLANG – YLANG pozytywnie oddziałuje na układ nerwowy, rozluźnia, usuwa niepokój i napięcie, gniew i strach. Jest skuteczny w stanach depresyjnych, omdleniach, niepokoju, bezsenności i syndromie napięcia przedmiesiączkowego. Lecznicze działanie tego olejku przejawia się przede wszystkim w chorobach serca i układu krążenia. Obniża ciśnienie tętnicze uspokaja zadyszkę i kołatanie serca.Regularne stosowanie olejku ylang – ylang poprawia ukrwienie mięśnia sercowego i zmniejsza objawy stenokardii (choroby wieńcowej).

 

Olejek YLANG – YLANGnależy do grupy olejków eterycznych będących afrodyzjakami. Działanie olejku jest uwarunkowane wchodzącymi w jego skład geraniolem, nerolem, terpineolem i eugenolem. Aromat olejku jest słodki, przyjemny, z odcieniem jaśminu i gardenii. Produkowany metodą destylacji z użyciem pary polegającą na wyciąganiu drobnych lotnych kropelek olejku eterycznego z listków Conanga odarata.
Aromat rośliny ylang – ylang od dawien dawna uważany był za aromat „miłości i zmysłowości”. Ylang – ylang rośnie w tropikalnych rejonach Azji, na Filipinach i w Indonezji. Olejek produkowany jest na Madagaskarze i Wyspach Komorskich. W Indonezji do tej pory wonnymi wiankami z ylang – ylang przystraja się nowożeńców. Aromatycznym dymem ylang – ylang okadza się mieszkania dla ochrony przed kłótniami i nieporozumieniami. Polinezyjskie kobiety używają zamiast perfum.

Na Wyspach Moluckich maść z zawartością tej rośliny używana jest do leczenia chorób zakaźnych, np. malarii oraz przy różnych infekcjach skórnych. W epoce wiktoriańskiej olejek ylang – ylang wchodził w skład balsamu na porost włosów. Bogaty, słodki i zmysłowy aromat kwiatowy tego olejku, doskonale oddaje jego polinezyjską nazwę „kwiat kwiatów”.

Olejek w sposób uniwersalny działa na skórę, pozytywnie wpływając tak na suchą, jak i na tłustą skórę, sprzyja usuwaniu trądziku, zbawiennie wpływa na podrażnioną skórę. Pomaga przy ukąszeniach owadów. Lekko tonizuje i dezynfekuje, stymuluje krążenie krwi w naczyniach włosowatych i wspaniale odżywia komórki. Jest też bardzo skuteczny w pielęgnacji włosów, szczególnie osłabionych i podrażnionych .Jest jednym ze środków kosmetyki intymnej.

Główne właściwości:

 

  • stymuluje system nerwowy, antydepresant

 

  • usuwa uczucie strachu i niepokoju, poprawia sen

 

  • afrodyzjak, stymuluje erotycznie

 

  • antyseptyk o działaniu bakteriobójczym

 

  • spazmolityczne i tonizujące

 

  • obniża ciśnienie tętnicze

 

  • obniża częstotliwość tętna i oddechu

 

  • skutecznie pielęgnuje skórę mieszaną

    Zastosowanie

 

  • depresja, bezsenność stresy

 

  • rozdrażnienie, uczucie lęku, niepokój

 

  • stany astenoneurotyczne

 

  • nerwica natręctw

 

  • nadciśnienie tętnicze

 

  • choroba niedokrwienna serca

 

  • skóra typu mieszanego

 

  • impotencja u mężczyzn, oziębłość płciowa u kobiet

 

  • sucha, wrażliwa i podrażniona skóra

 

  • zaburzenia napięcia układu nerwowego i krążeniowego typu hipertonicznego.

    Uwaga! Zbyt gęsty aromat ylang – ylang może wywoływać zawroty głowy i bóle głowy – zaleca sięużycie dawek minimalnych.

    Sposób użycia:

 

  • Kominki aromatyczne: 2 krople na 5 m² powierzchni pomieszczenia

 

  • Kąpiele aromatyczne: 4 – 7 kropel z emulgatorem

 

  • Masaż: 5 – 7 kropel na 15 ml olejku do masażu

 

  • Wzbogacanie kosmetyków: 5 kropel na 5 g podstawy

 

  • Wzbogacanie herbaty: 3 – 4 krople na 100 g suchej herbaty

 

  • Medaliony aromaterapeutyczne: 2 – 3 krople

    Skład: olejek eteryczny ylang – ylang komorski 100%

Masz pytanie?

© Мой Вивасан. Продукция, интернет-магазин, блог, контакты, сотрудничество..